anouk hoogendijk

Parkdirecteur van 6 t/m 9 juli

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

 Ik ga in ieder geval de voorbeschouwingen op de halve finales doen. Verder geef ik een inspiratiesessie en ik zal ongetwijfeld nog bij andere activiteiten aansluiten. Verder mag iedereen me te allen tijde vragen stellen. Alleen maar leuk als mensen geïnteresseerd zijn in sport! 

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

De Oranjeleeuwinnen die voor het eerst meedoen aan de Olympische Spelen is geweldig. Ik verheug me eigenlijk op de hele zomer. 
Op de Spelen kijk ik enorm uit naar atletiek, een prachtige sport om te kijken en ik ben zo benieuwd hoe Dafne Schippers het gaat doen. Maar ik geniet ook van zwemmen, hockey, handbal en turnen. Van welke sport eigenlijk niet? Ik kom uit een echte sportfamilie waarin we altijd heel veel verschillende sporten keken en deden.

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

Het valt bijna niet uit te leggen. Het is iets wat ik in mijn hele lichaam voel. Het is een combinatie van zenuwen, trots, opwinding en blijdschap. Eigenlijk een warme tinteling door m'n hele lichaam. Dat heb ik altijd al gehad. Ik vond het ook keer op keer heel bijzonder om het volkslied te horen en te beseffen dat ik voor m'n land aan het spelen was.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Een goede combinatie van relaxen en actief zijn. Vaak ga ik op vakantie om even bij te tanken. Dus lekker chillen, een boek lezen, zwemmen. En lekker eten is dan heerlijk. Maar ik hou er ook niet van om te lang stil te zitten. Dus ik vind het leuk als ik wat activiteiten kan doen en mooie plekken kan bezichtigen. Wij gaan bijna altijd naar een andere bestemming, omdat er zoveel mooie plekken zijn en dan vind ik het zonde als ik heel vaak naar dezelfde plek ga.