Foto: Dirk-Jan van Dijk

Dennis van der Geest

Parkdirecteur van 9 t/m 15 juli

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Ik ga judoclinics geven, maar  ook met mijn zoon op het park muziek draaien, we gaan samen dj’en. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn verhaal. En vergeet natuurlijk niet de sportbingo. Alles wat ik leuk vind, is in die week mogelijk en daar kijk ik naar uit.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

In mijn week als parkdirecteur wordt de finale van het EK voetbal gespeeld. Laten we hopen dat Nederland daarin zit. Ik ga zelf naar de Olympische Spelen om het Nederlands judoteam aan te moedigen waarin we een aantal medaillekandidaten hebben, onder wie Michael Korrel in de categorie – 100kg. Hij heeft een grote kans op een medaille.

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

We leven al lange tijd in grote verdeeldheid vanwege het coronavirus. Sport brengt ons juist samen, we vieren winst en delen verlies met zijn allen. Dan zijn we als land één. Dat vind ik een mooi gevoel.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Het liefst ga ik op vakantie met mijn naasten. Naast mijn gezin neem ik vaak mijn ouders mee. Hoe ouder ik word, hoe meer ik daarvan geniet. Ook tijdens de Droomzomer komen mijn ouders een paar dagen langs. Ik houd het meest van een actieve vakantie. Of ik nou een zandkasteel met mijn dochter maak op het strand of mooie stenen zoek met mijn zoon. Van beide kan ik genieten, stilzitten is niets voor mij. Daarom verheug ik mij zo op de Droomzomer.