Edith Bosch

Parkdirecteur van 26 t/m 29 juli

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Als parkdirecteur ga ik judoclinics geven. Ik verheug me erop om er even tussenuit te zijn, met andere mensen op vakantie te zijn en samen de Olympische Spelen te ervaren. Om met allemaal gelijkgestemen, allemaal sportliefhebbers, de fantastische sportzomer mee te maken. Met genoeg rust, maar ook gezelligheid.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

Op de momenten waarin sporters boven zichzelf uitstijgen en ons intens laten meegenieten. En ik hoop dat we toch een beetje het gevoel te hebben dat we er bij zijn. Mijn ogen zijn natuurlijk vooral gericht op de judoka’s. Maar ik weet uit ervaring hoe hard sporters moeten trainen om naar de Olympische Spelen te mogen, dus ik wil alle Nederlanders volgen. De Olympische Spelen worden maar eens in de vier jaar gehouden, daar kom ik ‘s nachts graag mijn bed voor uit.

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

Tijdens de Olympische Spelen zijn we echt een land. We steunen elkaar, zijn samen voor de Nederlandse deelnemers, dat is voor mij het oranjegevoel. Sport verbroedert, dat vind ik mooi. Daar kan ik ontzettend van genieten.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Mijn favoriete vakantie invulling is een combinatie van rust, even niks doen, afgewisseld met mooie dingen bezichtigen. Ik ging regelmatig naar Amerika. Dan huurde ik een auto, had ik geen plan en keek ik wat de wereld te bieden had. Niet alleen de mooie dingen. Zo ben ik ook in de favela’s in Rio de Janeiro  geweest. Daar zag ik mensen die helemaal niet bezig waren met de Olympische Spelen, maar hoe ze de volgende maaltijd op tafel kregen. Mensen die onder erbarmelijke omstandigheden toch iets van het leven maakten. Ik realiseer mij hoe bevoorrecht ik ben, dat ik überhaupt op vakantie kan. Maar ik vind het ook belangrijk dat je in eigen land van de natuur kunt genieten in plaats van aan de andere kant van de wereld. Nederland is prachtig.