Erben Wennemars

Parkdirecteur van 11 t/m 17 juni

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Als parkdirecteur wil ik eropuit gaan en hopelijk iedereen laten zien hoe mooi Nederland is door middel van de fiets- en mountainbikeclinics die ik ga geven. De Veluwe is zo mooi. Daar ga ik van genieten.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

Ik verheug mij het meest op de Olympische Spelen. Ze gaan eindelijk door. Ik ga echt iedereen sporters volgen. Van  Anna van der Breggen, Epke Zonderland en Henk Grol of Roy Meyer tot Marit Bouwmeester en Dafne Schippers. En ik hoop dat Oranje ver komt tijdens het EK voetbal, dat er weer een soort oranjekoorts ontstaat. Het gevoel van positieve samenhorigheid mis ik op dit moment.

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

Als er een Nederlander wint, ontstaat er een oranjegevoel. Sport breng mensen samen en zorgt voor verbroedering. Als ik nu oude beelden terugzie van hoe Nederland tijdens een groot sporttoernooi oranje kleurde, dan kan ik dat bijna niet meer geloven. Ik kijk er zo naar uit om weer met z’n allen te kunnen kijken en genieten van al die mooie sportmomenten. In je eentje juich je toch minder hard dan met zijn allen.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Mijn favoriete vakantie is een actieve, waarin ik er veel opuit ga. Of dat nou wandelend of fietsend is, dat maakt mij niet uit. Als het maar op een mooie plek is. Ergens de boel verkennen, het liefst samen met mijn gezin.