Mark Huizinga

Parkdirecteur van 23 t/m 25 Juli

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Ik ga samen met de fans de sport volgen en mijn ideeën erover delen. Daarnaast wil ik de bezoekers ook wat leren over judo. Ik zal er natuurlijk over vertellen tijdens de wedstrijden, maar mensen kunnen ook een clinic van mij volgen en op die manier de sport zelf ervaren en beter leren kennen.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

Voor mij zijn de Olympische Spelen iets magisch. Elke dag staat garant voor spanning, emotie, euforie en drama. Ik ben dan ook enorm blij dat het dit jaar wel doorgaat. We staan er als sportland enorm sterk voor en ik denk dat we meer medailles dan ooit gaan winnen. De eerste acht dagen ga ik uiteraard vooral naar judo kijken. Want gaat het een Nederlandse judoka lukken om op heilige Japanse grond goud te winnen?

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

Topsport kijken wordt altijd leuker als ‘we’ meedoen om de winst. Samen meeleven en juichen als ‘onze’ sporters winnen. Als sporter was ik vooral gefocust op mijn tegenstander, maar als er veel Nederlands publiek op de tribune zat, gaf dat altijd een extra kick.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Meestal zoek ik samen met mijn vrouw en dochtertje een zonnige omgeving op. We bekijken veel en zijn eigenlijk nooit langer dan twee dagen achter elkaar op dezelfde plek.