Foto: Spieren voor Spieren

Minke booij

Parkdirecteur van 30 juli t/m 5 augustus

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Samen met heel veel mensen genieten van sport en ik ga natuurlijk hockeyclinics geven.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

Ik verheug me erop om weer lekker naar sportwedstrijden te kunnen kijken waarbij mooie prijzen op het spel staan. Met de Olympische Spelen als hoogtepunt. Voor hockeyers is olympisch goud de medaille waar het allemaal om draait. Ik heb zelf tien jaar deel uitgemaakt van het Nederlands dameshockeyelftal, die ploeg heeft dus een speciaal plekje in mijn hart. De dames gaan zeker hoge ogen gooien op de Spelen. Ik hoop op een finale tegen Argentinië.

Ik ben ook benieuwd naar de voetbalsters en hoe zij hun debuut op de Olympische Spelen gaan beleven. Toen ik bij de KNVB verantwoordelijk was voor het vrouwenvoetbal, misten we in de kwalificatie op één goal de Spelen. Ontzettend jammer, maar het is heel gaaf dat het ze nu wel gelukt is. En met de successen op het EK en WK zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Omschrijf jouw oranjegevoel eens?

Ik hou van Nederland en ben er trots op dat ik Nederland als hockeyster jarenlang heb mogen vertegenwoordigen. Het is zo gaaf om in je oranjetenue een stadion in te lopen en met een uitzinnige menigte op de tribunes te luisteren naar het volkslied dat luidkeels meegezongen wordt. Helaas zal dat nu anders zijn, maar je land vertegenwoordigen blijft bijzonder. Ook de huldigingen en ontvangsten op het paleis zijn bijzondere herinneringen.

Wat is jouw favoriete vakantie-invulling?

In een warm land en in een fijne omgeving lekker ontspannen met mijn gezin. Luieren op het strand of bij een zwembad, uiteten gaan, en vooral niet te veel hoeven doen.