Theo bos

Parkdirecteur van 20 t/m 26 augustus

Wat ga jij doen als Parkdirecteur?

Ik kijk ernaar uit om een mooie fietstocht over de Veluwe te maken. Daar ligt mijn basis, dat is mijn training ground. Ik ken er goed de weg en het is in de zomer een prachtige plek om te fietsen.

Op welk sportmoment verheug jij je het meest deze zomer?

Op de olympische finale op het onderdeel keirin. Matthijs Büchli en Harrie Lavreysen verdienen het allebei om die te rijden. Ik raad iedereen aan om naar deze wedstrijd te kijken, ook voor een leek is het geweldig om te zien.

Omschrijf jouw oranje gevoel eens?

Als sporter leef je in je eigen coconnetje. Je sluit je af tot aan de wedstrijd. Het oranjegevoel op de Spelen kwam voor mij dus altijd pas na mijn wedstrijden, als ik in aanraking kwam met andere Nederlandse sporters en met hen een biertje dronk in het Holland House en we elkaars verhalen aanhoorden. 

Tijden de Olympische Spelen kan ik ook genieten van de prestaties van buitenlandse sporters die ik goed ken. Maar tijdens een Ek of WK voetbal ben ik heel nationalistisch.

Wat is jouw favoriete vakantie invulling?

Ik ga bijna nooit op vakantie. Maar als ik ga, vind ik het leuk om dingen te ondernemen, om rond te trekken en nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben geen type dat tien dagen lang op het strand ligt met een cocktail. Ik ben liever actief, wil minstens één sportactiviteit per dag doen.